Blogs

De Hel van Sprakel – genieten in Twente

  • Vereniging
  • 2 minuten (496 woorden)

Een prachtige rit door het Twentse en Duitse land tijdens de ‘Hel van Sprakel’. Tourvrienden Mirco Bergink en Bert Vossebeld hadden een mooi parcours van 80 kilomter met 450 hoogtemeters uitgezet met culinaire stops, gecombineerd met uitdagende beklimmingen, hobbelige zandweggetjes met schone vergezichten, kasseienstroken door de heerlijk geurende bloemenvelden en langs lommerrijke paden met fraai vormgegeven huizen. Het had alle ingrediënten voor een prima training als opmaat voor de jubileumeditie op Mallorca.

Net over de grens in het Duitse Bad Bentheim vond de eerste culinaire stop plaats. Tot verbazing van het organiserend comité bleek het restaurant bovenin het dorp de deuren nog niet te hebben geopend. Ondanks de reservering was al snel duidelijk dat de Duitse schone ook voor een peloton afgetrainde renners geen uitzondering ging maken om de deuren alsnog iets eerder te openen. Mirco ging snel op zoek naar een alternatief, die werd gevonden bij de Familie Tietmeier. Een groot aanbod aan ‘torten aus eigenen backerei’ maakten hier veel goed. Het terras met zon en uitzicht bleek een prima tussenstop te zijn. Nadat de tocht weer verder ging langs burchten, boerderijen en kastelen in de grensstreek, stond na 30 kilometer fietsen de volgende culinaire uitspanning in de planning.

Raymond Strikker van Landhuishotel de Bloemenbeek stond het peloton met open armen te ontvangen aan de achterzijde van zijn hotel. Onder het genot van champagne en verschillende amuses uit de met één Michelinster bedeelde keuken van de Bloemenbeek, gaf de eigenaar en voormalig tourvriend Raymond een uitgebreide toelichting op zijn bedrijf, gevolgd door een rondleiding langs een groot deel van zijn indrukwekkende Landgoed. Het was bijzonder dat hij hier uitgebreid de tijd voor kon nemen. Deze dag stond bij de Bloemenbeek namelijk ook in het teken van een grootschalige ombouw van alle ruimten om een dag later de voltallige selectie en begeleiders van Ajax te kunnen ontvangen. Zij brengen dit jaar voor de 39-ste keer een bezoek aan de Bloemenbeek als voorbereiding op het komend seizoen. Na de rondleiding werd duidelijk dat het de spelers aan niets zal ontbreken.

Bij vertrek voor het laatste deel van de etappe bleek een klein deel van de groep voor een kortere route te kiezen, het merendeel zette de tocht voort via de originele plannen. Bij de finish in Lonneker stond de tafel vol met frisdranken van het merk The London Essence. Deze dranken werden aangeboden door Marcel Geurts van Toursponsor Buscaglione. Vrijwel tegelijkertijd kwam de zoon van Mirco met een blad vol koude glazen Vedett. Beiden werden door de renners zeer gewaardeerd.

Aan Tafel bij 'Sprakel eten & drinken' werd genoten van een afsluitende lunch en blikten we terug op een mooie fietsdag. De motards Fons en Robbin hadden er ook nu weer voor gezorgd dat het hele peloton veilig was aangekomen. Onder een luid applaus voor de motards en de organisatie van deze dag, keerde iedereen met een glimlach en ongedoucht huiswaarts. Het bleek dat vrijwel alle renners in goede conditie verkeerden, dat komt in Mallorca zeker goed. 

Met de fiets omhoog


40-jarig jubileum op Mallorca
06okt

40-jarig jubileum op Mallorca

Van 1 tot en met 4 oktober 2022 organiseerde horecanetwerk Tour Culinair haar 40-jarige jubileum op fietseiland Mallorca. Het weekend...

Genieten van Nationaal Park de Weerribben
03mei

Genieten van Nationaal Park de Weerribben

Blokzijl - zondag 24 april 2022 Traditioneel vangt het nieuwe Tour Culinair seizoen aan met de Voorjaarsklassieker, deze editie was...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren