Nieuws

Vorstelijke start van het nieuwe seizoen

Zondag 16 april 2023 stond de eerste rit van Tour Culinair op het programma. Traditiegetrouw gaat het nieuwe jaar van start met de Voorjaarsklassieker. Terwijl de profrenners zich in Zuid-Limburg klaar maakten voor de Amstel Gold Race, arriveerden de vrienden van Tour Culinair allemaal stipt op tijd bij Kasteel Maurick, voor een gastvrij ontvangst. Na een kort welkomstwoord in de bar van het Kasteel en een toelichting op de tocht door het Brabantse Land, gingen alle deelnemers naar de brug over de slotvijver. HIer werd uitgebreid geposeerd voor de groepsfoto.

Brabants kwartiertje
Ondanks dat alle deelnemers ruim op tijd voor de klassieker aanwezig waren, was er toch nog even sprake van een kort oponthoud. Burgemeester Roderick van Morsel van de gemeente Vucht was bereid gevonden om het startsein te geven, maar hij kwam een Brabants kwartiertje later bij de startlijn. Na een korte speech, een druk op de toeter en de Bosche woorden "Fietsen Kut" van een van onze sponsoren, ging het peloton van start. Er werd volop bijgepraat, genoten van de omgeving en gekeken naar de conditie van de renners. Na een kleine 30 kilometer stond er koffie en appeltaart en kon iedereen zich even opwarmen. Na de korte stop, werd er lekker doorgefietst op weg naar Vught. De renners konden zich douchen en omkleden in een van de drie fraaie suites die het Kasteel rijk is.

Historische lunch
De afsluitende lunch vond plaats in het onlangs vernieuwde a la carte restaurant Hendrik van Maurick. Deze was speciaal voor de gelegenheid geopend om de groep renners van een fraaie lunch te voorzien. Tijdens de lunch gaf Kasteelheer en Tourvriend Klaas van Leengoed nog een toelichting op de locatie, vertelde dat er meer dan 140 huwelijken per jaar werden verzorgd en zoomde ook nog in op zijn eigen privé situatie. De voorzitter dankte de gastheer, die samen met TC bestuurder Rik Hüsken, samen verantwoordelijk waren voor het uitzetten van de route en het programma. Maik van Heerd gaf een tipje van de sluier van wat er te verwachten valt tijdens het Tour Culinair weekend in Groningen van 17 t/m 20 juni aanstaande. De voorzitter sloot het formele deel af door te melden dat er voor het eerst in het 41 jarig bestaan van Tour Culinair een vrouwelijke renner toe zou treden tot het peloton. Managing director Mathilde van der Weerd van QL Hotels, heeft deze eer en ze werd met applaus onthaald. Ook Mark Jeurissen zal toetreden tot het peloton. 

Na de pièce en de afsluitende koffie ging iedereen voldaan huiswaarts. Net op tijd om via 'Langs de Lijn' nog net te kunnen horen dat de Amstel Gold Race gewonnen werd door de Sloveense allrounder Tadej Pogačar. Het was weer een mooie wielerdag. 

Dit verslag is ook geplaatst op De Restaurant Krant

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren