Nieuws

Succesvolle Voorjaarsklassieker in Arnhem

Succesvolle Voorjaarsklassieker in Arnhem

Op zondag 14 april kwamen bijna 30 ondernemers, eigenaren en eindverantwoordelijken uit de hospitality branche samen voor de Voorjaarsklassieker van Tour Culinair. Het evenement vond plaats in het prachtige The Church, gelegen in het hart van Arnhem. De deelnemers waren afkomstig uit het hele land en waren al vroeg aanwezig.

Het ondernemersechtpaar Janiek en Bart zorgde voor een warm welkom met koffie, madeleines, bonbons en trossen bananen. Na de welkomstwoorden van voorzitter Richard Francke en een korte voorstelronde van de nieuwe tourvrienden, begaf het gezelschap zich richting de racefiets. Nicole Elbers van Hotel Kapellerput gaf het startsein voor de race voor de entree van The Church.

Al snel bleek dat het materiaal van Frank Gesthuizen voor problemen zorgde en enkele andere renners moesten nog even opwarmen. De eerste col lag slechts twee straten verderop en werd bedwongen na een korte beklimming. Vervolgens ging de koers richting de Posbank, een prachtige route bedacht door Mathilde van der Weerd.

Bovenop de Posbank werd gewacht tot de hele groep weer bij elkaar was, waarna de afdaling werd ingezet. De deelnemers reden door prachtige landschappen richting Elst, waar Het Wapen van Elst van Tourvriend Wiebe de Vries wachtte met koffie en vers gebak.

Na een korte toelichting door Wiebe op zijn recente aanwinst, ging de volgende etappe naar de pont die hen naar Oosterbeek zou brengen. Na de oversteek was het nog een kleine 15 kilometer tot de eindbestemming, The Church.

De dag werd afgesloten met een culinaire viergangenlunch, waar mede-eigenaar Kees Hensen vertelde over de ambities van het restaurant om een Michelinster te behalen. Alle aanwezigen waren het er unaniem over eens dat dit zeker zou moeten lukken. Het waren prachtige gerechten, gecombineerd met heerlijke wijnen door Hans Bijvoets, eigenaar van de nieuwe Toursponsor Anfors Imperial. 

Na afscheid te hebben genomen van Tour Afzwaaiers Wim van de Middelaar en Floris Verlinden, en een dankwoord aan Kees en Mathilde voor de organisatie, vertrokken de deelnemers tegen het eind van de middag huiswaarts, voldaan van een geslaagde dag.

Aart-Jan en Daan deden bij het vertrek nog een oproep aan iedereen om zichzelf in te schrijven voor het Tour Culinair weekend van 22 t/m 25 juni in Haarlem. Het regioteam belooft ook daar een onvergetelijk weekend neer te zetten met vele verrassende elementen.

 

 

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren