Nieuws

In de krant van Wakker Nederland

In de krant van Wakker Nederland

Je moet er echt goed voor kunnen fietsen. Maar bij de Tour Culinair komt het ook van pas als je goed kan drinken, bleek op de finishdag. Pieter Klein Beernink van de Telegraaf was bij het slotdiner in *Restaurant ML in Haarlem. Hij maakte er een vrolijke verslag van voor de krant van zaterdag 29 juni 2024. 

De een na de ander kreeg een prijs. De fraaiste trofee, de zogenoemde Klasbak Award, was voor Roy Heine, van restaurant De Ripper in Haarlem, waar jongeren die het reguliere onderwijs moesten verlaten een opleiding krijgen om in de horeca te kunnen werken. „We kunnen niet meer aan genoeg leerlingen komen om zelfstandig verder te kunnen”, zei Heine aan tafel. „Dit jaar hebben we er twee! Dus gaan we samen met restaurant De Kloosterkeuken in Haarlem, op hun locatie.” Dat restaurant heeft dezelfde opzet. 

Lammert de Vries, directeur van horeca-landgoed Groot Warnsborn in Arnhem, kreeg een prijs om onduidelijke redenen en zijn zoon Wiebe de Vries, eigenaar van Het Wapen van Elst, omdat hij op z’n fiets als eerste het Kopje van Bloemendaal bereikte. Een fraaie cheque was er voor de geroerde politievrouw en voormalig olympisch beachvolleybalster Sanne Keizer, ambassadeur van stichting Hartekind. „Het hart is doodsoorzaak nummer één voor kinderen onder de 15 jaar”, wist ze. Mathilde van der Weerd, bijgenaamd ’de Koningin van de Cols’ kreeg een prijs vanwege haar geweldige prestaties op de fiets. Zij is al sinds vorig jaar directeur van The Diamond, die nieuw te openen zaak in de Heineken Hoek op het Leidseplein in Amsterdam.

Een pubquiz volgde aan de overkant van ML, in het authentieke café Koops. Dat sloot en daarna volgde er nog een borrel in de Smedestraat, in een kroeg waarvan vast weinigen zich de naam nog kunnen herinneren...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren