Blogs

Peloton in Heeze

  • Vereniging
  • 1 minuut (286 woorden)

HEEZE - Zondagochtend is het peloton van Tour Culinair vertrokken vanaf Kapellerput in Heeze voor de najaar klassieker van Tour Culinair: Back to the Future. De renners van het peloton zijn allemaal eindverantwoordelijken in de Hospitality branch in ons land. Een paar keer per jaar rijdt het peloton een leuke, gezellige en Bourgondische tour ergens in ons mooie land en ditmaal was Kapellerput de gastheer.

Vanwege het coronavirus werden eerder dit jaar in april en juni al twee tochten afgeblazen maar gelukkig voor de deelnemers ging deze Tour Culinair door. De ontvangst met koffie en patisserie bleek een leuk weerzien voor velen. Ook werden een aantal nieuwelingen in het peloton voorgesteld. Na de briefing, een banaantje, krentenbolletje en wc-stop werd de groepsfoto op gepaste afstand genomen waarna het peloton vertrok voor een tocht van ruim honderd kilometer door onder andere de Peel.

Onderweg natuurlijk de culinaire stops voor de lunch, een ijsje, het bier, haring en bitterballen. Het herfstachtige weer kon de renners niet deren en het peloton ging dan ook lekker enthousiast van start. Het programma wordt zondagavond afgesloten met een heerlijk diner bij Kapellerput met een plenaire Back to the Future editie onder leiding van dagvoorzitter Richard Engelfriet en een lekker drankje in de bar bij Kapellerput.

Voor maandagmorgen staat een korte minitour op het programma van ongeveer zestig kilometer met een koffiestop. Terug bij het hotel wordt deze Tour Culinair afgesloten met een heerlijk lunch. Niet alleen de gezelligheid en het weerzien van elkaar staat centraal deze dagen maar ook het uitwisselen van ervaringen in coronatijd. Op deze manier wordt gekeken hoe horecaondernemers de coronacrisis te lijf zijn gegaan en hoe zij ondernemen in deze tijden van crisis. 

Bron: Heeze-Leende - Thijs Verleg

Tourvriend RIk van de Kapellerput


Inspiratie in de Achterhoek
04mrt

Inspiratie in de Achterhoek

DOETINCHEM - Van 2 t/m 5 oktober werd de Tour Culinair Editie 2021 verreden in de Achterhoek. Gedurende twee dagen fietsten de...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren