Goede Doelen

Dankzij de bijdrage van onze Tourvrienden en onze sponsoren kunnen we jaarlijks tijdens de Tour Culinair een cheque uitreiken aan een goed doel in de regio waarin we koersen. Dit goede doel heeft altijd een raakvlak met horeca, toerisme, recreatie of de fietssport. De goede doelen van de afgelopen jaren:

Cheque uitgereikt aan The Colour Kitchen Utrecht, een professioneel hospitality concept met een groot maatschappelijk hart. Zij geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans. De cheque werd uitgereikt tijdens het slotdiner bij Karel V in Utrecht.
Cheque voor De Kruidhof, Botanische tuin van Fryslân. Het geld wordt besteed aan het tuincafé, waar mensen met een verstandelijke beperking de kans krijgen horeca-ervaring op te doen. Cheque is overhandigd in het Hajé Hotel in Joure.
Cheque voor de JRE Culibus. Grote groepen kinderen leven in een wereld waarin
voeding een sluitpost vormt. Om juist die kids eens te laten proeven hoe lekker gezond eten kan zijn, komen de topchefs van JRE met hun Culibus naar ze toe. Cheque overhandigd tijdens een lunch in Tolkamer waarbij de gerechten in de Culibus gemaakt werden.
Cheque voor het door topsporters ondersteunde Right to Play. Deze organisatie zet zich
in om wereldwijd het leven van kinderen in arme gebieden plezieriger te maken door sport en spel. Cheque overhandigd op het strand van Scheveningen.
 
Cheque voor Lunchcafé In de Roos in Den Bosch. Het horecabedrijf, dat mensen met een verstandelijke beperking een leer- en werkplek biedt, besteedt het geld aan het trainen van medewerkers. Overhandigd tijdens een feestelijke koffiestop in het café.
Cheque voor Mister Tandem. Achter deze naam gaat de bijna blinde wielrenner Jan Mulder schuil, die zich intensief inzet om het tandemfietsen in Nederland te promoten. Hij organiseert regelmatig toertochten, wedstrijden en clinics. Ook begeleidt hij talentvolle tandemteams.
Cheque voor wielrenners van I.D. Cycling Team Zeeuws-Vlaanderen, die gingen
deelnemen aan de Specialympics, de Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking. Twee leden van het team fietsten een dag met de Tour Culinair mee.

 

Recente berichten