Studenten organiseren Tour Culinair

Voor het eerst in het 38-jarig bestaan van de Tour Culinair zal hét Tour Culinair Weekend op 22, 23 en 24 juni georganiseerd worden door drie studenten van de Hotel Management School Maastricht. Onder het motto ‘grensoverschrijdend genieten’ zal het 50-man sterke peloton drie dagen genieten van het heuvelachtige landschap in Limburg, Duitsland én België.

Voorzitter Tour Culinair Richard Francke; “Toen het regiocomité, bestaande uit horecaondernemer Wim Cox en hotelmanager van Teaching Hotel Chateau Bethlehem van de Hotelschool Harpert van Seggelen, voorstelden om de organisatie grotendeels over te laten aan de 4e-jaars studenten Jeanine van den Kroonenberg, Chris Bergmans en Femke Beukers, stond het bestuur van Tour Culinair hier direct positief tegenover. Het past helemaal bij de vorig jaar ingeslagen weg om meer aansluiting te krijgen bij jongere ondernemers binnen de gastvrijheidsbranche. De aankomend ondernemers hebben hiermee een unieke kans om een groots evenement te organiseren en direct in contact te komen met een grote groep enthousiaste, inspirerende en sportieve ondernemers”.

Het programma ziet er veelbelovend uit. Amrath Hotel & Thermen Born-Sittard zal dienst doen als basiskamp voor de renners. Daarnaast worden tijdens de Tour inspirerende bezoeken gebracht aan onder meer het bekende Wijndomein Sint Martinus in Vijlen, Beachclub Degreez in Panheel en Brouwerij de Fontein in Stein. Het Tour Culinair weekend zal worden afgesloten met een slotdiner bij Michelinsterren Restaurant One* in Roermond.

Tijdens het weekend zullen Herman Klok, operationeel directeur NH Hotels UK, Zwitserland en Nederland, Wiebe de Vries, directeur Hotel de Wereld in Wageningen, Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur Postillion Hotels en Maik van Heerd, horecaondernemer Groningen hun Tour debuut maken.

Tour Culinair organiseert drie activiteiten per jaar waar fietsen en culinair genieten bij elkaar komen. Het gaat hierbij om een voorjaarsklassieker, een 2- of 3-daags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 130 kilometer per dag gefietst wordt en het jaar wordt afgesloten met een najaarsklassieker. Naast de Tour wordt er jaarlijks, in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), ook een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht brengen.