Het programma van de Tour 2017

Zeer gewaardeerde Tour Culinair Vrienden,

De Tour Culinair 2017 staat voor de deur.

Het Regio Comité ontvangt jullie graag in Zeeuws-Vlaanderen. Dat unieke stukje Nederland, waarvan wordt gezegd dat “ een begrafenis in Zeeuws- Vlaanderen, gezelliger is dan een bruiloft in andere delen van Zeeland”. Kenmerkend voor het Zeeuws-Vlaamse Landschap zijn de natuurlijk- en historische verbindingen. De kreken, de linies, de forten en wallen zijn zichtbare en voelbare elementen. Het landschap wordt gekenmerkt door een agrarisch karakter en de sporen van een rijke historie. De stranden zijn uitgeroepen tot de schoonste van Nederland. Zeeuws-Vlaanderen ademt rust en ruimte!

Het City Hotel in Terneuzen is onze basis, waar we iedereen begroeten bij de Get Together Party, 24 juni om 21.00 uur. Van hieruit vertrekken we de eerste dag naar het Oosten. Door de te ontpolderen Hedwigepolder, zodat je later tegen je kleinkinderen kunt zeggen, “het staat nu onder water, maar Opa is daar nog doorheen gefietst”. Daarna naar het spookdorp Doel. Een compleet dorp ontruimd voor de uitbreiding van de Antwerpse haven. Lege huizen, desolate straten, kapotte ramen. Bizar. Mosul is er niks bij. Lunch bij de Petrus en Paulus Hoeve besprenkeld met wijnen van Wijnhandel Herman, die we ook nog gaan bezoeken en je zult verbaast staan over de hoeveelheid kwaliteitswijnen, die hier opgeslagen liggen. De avond brengen we door in Paal bij ’t Schor van Danny en Christien Buysrogge, in 2016 KHN ondernemers van het jaar van Zeeland. Met een schitterend uitzicht op de Westerschelde en met een uitgelezen en ontspannen BBQ. ( kan algauw beter dan in Makkum, maar dat is dan ook zo!).

We trekken de maandag naar het Westen en deze dag zal heroïsch worden. Zeker voor de niet of minder getrainden onder ons. Een heuse kasseientijdrit staat op het programma. 2 kilometers hobbelend over de keien. Een aanslag op billen en belendende onderdelen. Het zal wat worden, maar we stellen een unieke prijs in het vooruitzicht. Om al het leed snel te vergeten, een hagenpreken lunch , op het strand bij het plaatsje Nummer Eén, Verzorgd door niemand minder dan Edwin Vinke (wie kent hem niet!). Ook op het strand een krachtmeting met een echte Vlaamse knol. De oudgedienden herinneren zich dat vast nog wel van een eerdere TC. We zullen zien wie, letterlijk, aan het langste eind trekt.

Bij thuiskomst in het hotel vieren we onze fietsprestatie met bieren van Duvel Moortgat, haring en andere lekkernijen. Maar niet te lang, want we maken ons op voor het slotdiner bij Moy Fa in Axel. We laten ons verrassen door schitterende Aziatische gerechten van dit bij Fine Eastern aangesloten restaurant. Wijn Verlinden verzorgt traditiegetrouw weer de wijnen en we zien natuurlijk gespannen uit, naar wie de Klasbaktrofee dit jaar zal gaan. Na de nodige afzakkertjes in het hotel en de volgende dag na het ontbijt, zit de Tour Culinair 2017 er al weer op.

Er komt later nog een emailbriefing jullie kant op, met technische en praktische tips en instructies. Het Regio Comité, bestaande uit Gerhard, Maarten, Olav en Luit verheugt zich op jullie komst, en we kunnen niet wachten jullie te begroeten..